TV2 Bornholms reportage om forskerens og “fuskerens” samarbejde om ukontrolleret elektrisk strøm i jorden

http://www.tv2bornholm.dk/net-tv.aspx?area=Programmer&program=&videoID=224382

DTUs forsker Esben Larsen fra Instituttet for Elektroteknik og den kloge mand Kaj Østergård har indledt et samarbejde, hvor de i fællesskab vil forske i elektrisk strømføring  i jorden. Kaj Østergård kalder sig selv i al beskedenhed som “fusker”, men er dog glad for sine successer.

TV2 Bornholm viser stalde hos mælkebønder, der har oplevet en dårlig produktion og dyrevelfærd i nærheden af store vindmøller og en transformatorstation. Efter Kaj Østergårds indsats tør mælkekøerne at drikke normalt igen. Deres vandtruge står ikke under strøm længere. Hos en af mælkeproducenterne er køernes ydelse tydeligt gået op kort tid efter afværgeforanstaltningerne.

Kaj Østergård har også været på besøg i boliger, for at afhjælpe menneskers gener og har overbevisende stor succes med at finde og omdirigere strømmen ved hjælp af kobberspyd og ledninger.

Videnskabsmanden Esben Larsen medgiver, at der er noget, der er værd at forske i og at han respekterer Kaj Østergårds arbejde. Han er åben og nysgerrig og påpeger, at der ikke endnu findes forskning over jordens reaktion på elektrisk strøm.

Den danske Sundhedsstyrelse har naturligvis ikke meget fidus til den slags forskning. Der satser man iskoldt på at ignorere alle nye tilgange til væsentlige emner, indtil den frie forskning har indhentet deres egen myndigheds begrænsede viden og engagement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *