“Strategisk reserve”, bliv klog på energinet.dks fremtidsplaner vedr. de forudsigelige strømsvigt i Østdanmark

http://energinet.dk/DA/El/Nyheder/Sider/Udbud-af-reserver-sikrer-elforsyningen-i-Oestdanmark.aspx

Konceptpapir for indkøb af strategiske reserver i Østdanmark

Slutrapport – Markedsmodel 2.0

Nu kan vi snart forvente at få post fra energinet.dk, som måske kunne se sådan ud:

Kære el-forbruger,

vær omstillingsparat i disse tider og væn dig snarest til at tænde for din vaskemaskine/opvaskemaskine/tørretumbler/bageovn/varmvandskedel ved ca. kl. 3 om natten, fordi der har vi muligvis strøm nok, hvis vinden nu tilfældigvis blæser. Du kan godt se, at vi alle skal være fleksible og tilpasse os naturkræfternes tilfældige mekanismer. Din gamle farbrors evt. hjerteoperation ville naturligvis ikke kunne foregår i en kold vinternat, hvis vinden står stille. Derfor må han ikke blive akut syg på dette tidspunkt, hvilket er familiens ansvar. Det faldende elforbrug og den kraftige meget politisk korrekte vindudbygning giver os nogle små udfordringer. Men med din forstående holdning og din energipolitiske klimatilpasning skal vi nok mestre opgaven.

Vi har nu også besluttet at stille en strategisk reserve på 200 MW til rådighed, så det ikke går helt så galt, hvis naturens elementer ikke gør, hvad vi forventede af dem.

Med de allerbedste grønneste hilsner

din ansvarlige myndighed for energiforsyningen

Direktør Ejvind Vindmand

 

En tanke om "“Strategisk reserve”, bliv klog på energinet.dks fremtidsplaner vedr. de forudsigelige strømsvigt i Østdanmark"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *