Danmarks støjmåler-skandale i ekstrabladet.dk

http://ekstrabladet.dk/nationen/maskinen-vindmoelle-skeptikere-elsker-nu-bliver-den-laast-inde/5929433

Hvem måler støjen? Her et dokument fra 2008 med forhenværende miljøminister Troels Lund Poulsens og CLAUS TORPS underskrift:

http://www.ft.dk/samling/20072/spoergsmaal/s1945/svar/559773/574993.pdf

http://www.ft.dk/samling/20072/spoergsmaal/s1945/svar/559773/574992.pdf

“Svar
Projektet om lavfrekvent støj fra vindmøller gennemføres i samarbejde mel-
lem firmaet DELTA, Aalborg Universitet, Risø og DONG Energy og med
DELTA som projektleder. Projektet er finansieret af Energistyrelsen under
Energiforskningsprogrammet (EFP) og er således underlagt de almindelige
regler for offentlig forskning. Projektet er også støttet af en række vindmøl-
leproducenter.”
På folketingets egen hjemmeside kan findes dokumentation over prof. Henrik
Møllers fortvivlede kamp mod miljøstyrelsen og vindindustrien.
Her Ekstrabladet artikel fra 2014 om “Lokumsaftaler om vm-støj”
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4949946.ece

 

2 tanker om "Danmarks støjmåler-skandale i ekstrabladet.dk"

 1. Poul Nielsen

  En ægte win-win situation!

  Vi er hverken på borgerne eller industriens side, siger institutleder Børge Lindberg fra Aalborg Universitet frejdigt til Ekstra Bladet, efter det er afsløret, at han har låst lavfrekventmåleren inde, der allerede har afsløret vindindustriens kunstfærdige beregninger af den lavfrekvente støj i naboernes boliger.

  Men de mange på ventelisten er uden tvivl årsagen til indespærringen af støjmåleren. Vindmøllebranchen er blevet nervøse og skal selvfølgelig beskyttes.

  Vi er ikke på industriens side, men når man læser på universitetets hjemmeside, kan man ikke undgå at få det indtryk, at det er den helt store kærlighedserklæring, med store gaver og skåltaler, mellem universitetet og vindindustrien, når man her kan læse: “Med overtagelsen af Vestas’ computer får vi markant større regnekraft til meget få penge. Det vil styrke vores position som Vestdanmarks tekniske universitet, og det er vi naturligvis Vestas meget taknemlige for, siger Eskild Holm Nielsen. Hos Vestas ser Lars Chr. Christensen, Vice President for Plant Siting & Forecasting, også donationen som et led i det tætte samarbejde, som virksomheden har med AAU. – Vestas er utroligt glade for det langsigtede forskningssamarbejde, som vi har med Aalborg Universitet. Da vi så at sige fik en supercomputer i overskud, var det naturligt for os at donere den til Aalborg Universitet, hvor den fremover kan forbedre forskningsarbejdet yderligere til gavn for både AAU og Vestas. Det er også den løsning, der skaber mest værdi for Vestas, så det er en ægte win-win situation, siger Lars Chr. Christensen.”

  Mistanken om alt for tæt samarbejde, bliver ikke mindre af at Eskild Holm Nielsen, dekan for Aalborg Universitets Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, dagen efter fyringen, af Henrik Møller i en skåltale på Vindmølleindustriens årlige konference talte varmt for et tættere samarbejde mellem industri og forskningsinstitutioner.

  Hvor er borgerne henne i den sammenhæng?

  Svar
  1. Solveig Odderskov

   Kære Jens Schultz Hansen !

   Tak for endnu et ligegyldigt “standardbrev”.
   Du er en god “soldat”, som gør, hvad der bliver sagt, men hvor må det dog være trist for dig at skulle afvise os alle i denne modbydelige lydforureningssag.
   Som du sikkert ved, blev SILENTOR presset til at levere en ufuldstændig lyddæmpning til Frederikssund Kraftvarmeværk, fordi løsningen skulle være BILLIG. At det så betød, at utallige mennesker får deres helbred og tilværelse ødelagt at lavfrekvent støj, så man bort fra.

   Som formand for Landsforeningen INFRALYD & MILJØ modtog jeg alt alt for mange henvendelser fra Frederikssund og omegn. Folk var dybt ulykkelige over at skulle leve i lydtortur fra Frederikssund Kraftvarmeværk – og mange mente, at de dybe lyde gik ind i deres krop og var skyld i deres forskellige sygdomme, bl.a. blodprop i hjertet.

   Miljøstyrelsen har nævnt, at det kan være 10%, 5% eller 3% af befolkningen, der har så god en hørelse, at de generes – men desværre må vi nok konstatere, at ALLE bliver syge af de dybe lyde, også selv om de ikke kan høre dem. Dette har bl.a. svenske forskere dokumenteret.

   Jeg får fortsat mange henvendelser fra bl.a. Frederikssund, selv om vi for snart 4 år siden lukkede foreningen, og hvis man ikke er et ualmindeligt ondt menneske, bliver man utrolig ked af at høre, hvordan et kraftvarmeværk fortsat er skyld i mange triste skæbner.

   En af dem vil jeg fortælle dig om:
   Et ægtepar i Frederikssund levede en dejlig tilværelse med deres to små børn…. indtil kraftvarmeværket blev opført. Den lille pige på 4-5 år kom herefter grædende ind til sin mor om natten og bad hende om “at skrue ned for lyden”. Hendes mor var også selv ved at græde over den buldrende/hvinende lyd, der holdt hende vågen – men en henvendelse til Frederikssund Kommune hjalp ikke, og familien forsøgte at “leve med støjen”. Manden og drengen kunne IKKE høre den lavfrekvente støj – og forstod derfor ikke de to andre, der blev mere og mere syge og trætte.
   Ægteskabet begyndte derfor at knirke – og det endte med skilsmisse. Konen og datteren flyttede.

   Andre fortæller, at deres små babyer græder hjerteskærende…. især når der kommer røg fra to af de tre skorstene på en gang….. !

   Desværre er det ikke kun kraftvarmeværket i Frederikssund, der ikke er lyddæmpet tilstrækkeligt, og det er skandaløst og utilgiveligt, at politikerne/ministrene gør alt for at skjule problemet.

   SILENTOR er i stand til at lyddæmpe alle værkerne – så INGEN generes. Dette burde være sket for mange år siden.

   Med venlig hilsen

   Solveig Odderskov.

   From: Jens Schultz Hansen
   Sent: Thursday, January 28, 2016 9:01 AM
   To: infralyd@adr.dk
   Subject: Solveig Odderskov – Spørgsmål vedr. støj.

   T.O. se vedlagte svarbrev

   Venlig Hilsen

   Jens Schultz Hansen
   Cand.scient.soc l Miljøteknologi
   +45 72 54 45 22 l mailto:jesha@mst.dk

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *