Og hvad skal der ske med de udtjente vindmøllers jordiske levninger? Handelsblatt.de og stopthesethings.com efterspørger en klog plan

http://www.handelsblatt.com/unternehmen/zukunftderenergie/ausgediente-windkraftanlagen-sprengen-faellen-oder-gebraucht-verkaufen/12324660.html

http://stopthesethings.com/2015/10/02/the-staggering-cost-of-cleaning-up-the-mess-when-the-wind-power-fiasco-ends/

Handelsblatt skriver, at vindkraftværker er dyre at fjerne fra jordens overflade. Det koster 30.000 € at demontere en landvindmølle på den helt rigtige måde, dvs. ca. 2.250.000 danske kroner. Havvindmøllers nedrivning er endnu dyrere, fordi fundamentets stålkonstruktioner skal fjernes fra havets bund og sejles tilbage i land. Havvindmølleparkers opstillere er i gang med at spare formuer op til den dag, hvor deres vindmaskineri er færdigt med at se godt ud.

 

En tanke om "Og hvad skal der ske med de udtjente vindmøllers jordiske levninger? Handelsblatt.de og stopthesethings.com efterspørger en klog plan"

 1. Poul Nielsen

  Det er IKKE muligt at forudsige kommende krav, men man FORVENTER og man FORSKER i hvordan man slipper af med alt skramlet om 20-30 år!
  Da Pogemosen var i spil som mølleområde, stod der ordret i Miljørapport med VVM-redegørelse og Miljøvurdering:
  “Møller og transformatorer kan nedtages og skrottes efter brug, ligesom fundamenter kan knuses. Det er ikke muligt at forudsige kommende krav til skrotning og genbrug af materialet fra mølleprojektet. Møllerne forventes at have en levetid på 20-30 år og udviklingen indenfor genbrugsområdet må forventes at gå hurtigt i de kommende år. Allerede på nuværende tidspunkt kan langt den overvejende del af vindmøllernes komponenter indgå i genbrugssystemet efter endt brug og der forskes i, at opnå en 100% genanvendelse af alle mølledele”.
  Vi ved at vindmøllefundamenter KUN fjernes 1 meter under jordoverfladen, resten efterlades som et nyt affaldsdepot til vores efterkommere, med myndighedernes velsignelse!
  Så ingen kan vel på nuværende, give et fornuftigt svar? Vores børn og børnebørn vil stå med et enormt affaldsproblem!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *