Ny sundhedsundersøgelse fra Storbritanniens regering

review-of-the-evidence-on-the-response-to-amplitude-modulation-from-wind-turbines-publications-gov-uk

De borgere, der har været udsatte for vindmøllestøj, ved hvor speciel oplevelsen af støjen er. Lydtrykket fra infralyden 0,1 – 20 Hz er meget høj og i kombination med de meget stærkt svingende lydfrekvenser fra kraftværket er belastningen immens. Der nytter det ikke noget, at manipulere sig frem til et gennemsnit og påstå, at vindmøllestøj er uhørbar og at loven beskytter naboerne.

Det mest fortvivlende er, at danske politikere ikke har villet høre på naboernes klager og har forsvaret vindindustriens maskineri i stedet for borgerne. De har heller ikke villet undersøge de forskellige videnskabsfolks dokumentation for støjbelastningen.

Vi kender det yderst kyniske udtryk om “det politiske valg”. Vi har forstået: politikerne syntes, at de skulle vælge mellem mennesker og maskiner. Og maskinerne vandt.

Men nu kommer flere og flere undersøgelser, der beviser, at vindmøllenaboerne har lidt stor skade i alle de år. Hvordan har politikerne tænkt sig at erstatte familiernes tab? Sundhed, hus og hjem – hvad koster alle de år med lidelser og bekymringer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *