Nuno A. A. Castelo Branco , Mariana Alves-Pereira og deres team i Lissabon/Portugal er de forskere, der ved mest om infralydens skader og hvordan man diagnosticerer VAD

Euronoise2015-000601

I 2015 har Prof. Mariana Alves Pereira holdt et foredrag ved http://www.euronoise2015.eu/ om hvordan man ved hjælp af specielle vævsundersøgelser kan stille diagnosen VAD, Vibro Acoustic Disease. Nu er den skriftlige dokumentation tilgængelig for de læger, der endelig vil vide, hvad hele diskussionen om infralyd egentlig går ud på.

Sygdommen VAD er ikke kun en sygdom, der opstår ved at leve ved siden af vindkraftværker, men også ved at opholde sig tæt på andre store maskiner. Der findes love, der beskytter gravide kvinder for fosterskader, der ville opstå under arbejdet for eksempel som helikopterpilot eller som industriarbejder.

Vindmøllenaboer har lært igennem egne pinefulde erfaringer, at et vindkraftværk lyder som en mega helikopter, et fly eller en stående lastbil med løbende motor. Men indtil nu har voksne og børn ikke været under beskyttelse af love, der bare nævner begrebet infralyd.

De af vores læsere, der behersker engelsk på et ret pænt niveau, kan kaste et blik på prof. Marina Alves-Pereiras tekst for at få et indtryk af de portugisiske forskeres fornemme arbejde.

Men teksten er først og fremmest tænkt til de læger, der gerne vil fordybe sig i hele problematikken. Der kommer en tid – snart – hvor prof. Mariana Alves-Pereiras og hendes kollegers forskning vil være almen viden for alle læger. Ekspertise om infralydens skadelige virkning på den menneskelige organisme vil være påkrævet for at kunne hjælpe de mange mennesker, der er blevet syge af vindkraftværkers støjforurening.

Men vindmøllesygdom er også noget andet. Hele verden er ramt af et virus, der hedder vindmøllemani. De de fleste epidemier plejer at toppe på et tidspunkt og klinger lige så stille af. Vi kender desværre ikke tidspunktet, hvor verden kan erklæres som helbredt, men vi iagttager fortrøstningsfuldt den voksende oplysning og modstand i mange lande.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *