Højesteret i Irland gør tysk vindindustrikoncern ansvarlig for støjbelastning – erstatninger til 7 familier i 2017

Pressemeddelelse, Irsk dom.

Tak til Anja for oversættelsen af windawareireland.com’s pressemeddelelse.
Overview _ Wind Aware Ireland
Den irske dom vil have store konsekvenser for mange irske og forhåbentligt også for danske og andre landes naboer til vindkraftværker.

stopthesethings.com har beskrevet sagen og berettet om vindindustriens benægtelse af sandheden.
Irish High Court Finds Wind Turbine Maker Liable for Noise Nuisance – 7 Irish Families to Get Millions in Punitive Damages – STOP THESE THINGS

En tanke om "Højesteret i Irland gør tysk vindindustrikoncern ansvarlig for støjbelastning – erstatninger til 7 familier i 2017"

 1. Poul Nielsen

  Den irske dom bør få konsekvenser i Danmark, fordi: Ingen politikere eller projektmagere her i landet har formodentligt glemt, men blot arrogant ignoreret de 13 samråd, hvor hastigt skiftende miljøministre har siddet uden at kunne forklare den proces, der foregik med fortrolige oplysninger, under udarbejdelsen i 2011 af den nugældende vindmøllebekendtgørelse. Fortrolige forhandlinger og talrige møder udenfor referat mellem miljøstyrelsens embedsmænd og vindindustrien.

  Under disse samråd viste det sig, at støjberegningerne er tilpasset således, at møllerne stadigt opstilles med den mindste afstand, som vindindustrien dekreterede for snart 20 år siden, for som teksten i et enkelt referat klart har afsløret: ”Det der kan lade sig gøre i dag, skal også kunne lade sig gøre efter sommer”. Der blev ikke flyttet så meget som et komma i 2011.

  Ingen kan vel med god samvittighed kalde dette for rent trav? Vindindustrien og flere miljøministre holdt sig alligevel ikke tilbage med at kalde fiflerierne for verdens skrappeste krav!

  Så måske skulle staten, kommunerne og vindindustrien i Danmark seriøst overveje at kigge lidt på kammeradvokatens notat om erstatningsansvar fra marts 2014, hvor der står følgende: ”Et erstatningsansvar kan blandt andet komme på tale, hvis myndighederne bevidst tilbageholder viden, bevidst forvansker eller videregiver urigtige oplysninger eller holder sig i bevist uvidenhed om forhold, som de burde være bekendt med”.

  Hvornår bliver de ansvarlige politikere og vindindustrien i Danmark klogere?
  Hvornår vil man respektere lokalbefolkningen?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *