Den Europæiske Menneskerettighedskonvention – også undertegnet af staten Danmark

den_europaeiske_menneskerettighedskonvention

Se på Artikel 3: Forbud mod tortur

Nattesøvnen er en forudsætning for menneskers sundhed. At blive berøvet sin nattesøvn er en form for tortur, når det sker systematisk. Mennesker bliver syge af ikke at måtte sove om natten. Tortur er forbudt i Danmark, men familier, der bor i nærheden af vindmøller,  oplever denne tortur, der ikke må tales om. Når vinden blæser fra en bestemt retning og ved en bestemt styrke, må mange familier pakke sammen og opsøge et sommerhus, en campingvogn eller familiers eller venners gæstesenge. Var det den danske regerings mening, at der skulle ske en slags landboreform med en udskiftning af mennesker til fordel for gigantiske maskiner?

Artikel 8: Ret til respekt for privatliv og familieliv

Artiel 8.1: Enhver har ret til respekt for sit privatliv og familieliv, sit hjem og sin korrespondance.

Hvordan skulle et privatliv og et familielv være mulige, når familiens hjem bliver invaderet af vindmøllestøj?

I den Danske Grundlov fra den 5. juni 1953 står følgende:

Paragraf 73, stk. 1: Ejendomsretten er ukrænkelig

Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvellet kræver det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstændig erstatning.

Regeringen vil jo kunne sige, at ingen har bedt familierne om at flytte. Det var deres eget valg. Når regeringen ikke vil anerkende vindmøllestøjen som farlig for menneskers sundhed, vil politikerne heller ikke kunne se en begrundelse for denne form for folkevandring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *