Danskernes tillid til deres politikere er forsvundet – kronik i Jyllands-Posten

Link til kronik:

http://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE8555396/angreb-paa-hemmelighedskulturen/

De fleste danske familier har travlt med at passe deres hverdag. Arbejdspladsen, børn og familiens daglige opgaver i hus og have fylder stort set det hele. Men der er en voksende gruppe af borgere, der pludselig er blevet meget interesseret i kommunalpolitikernes beslutninger. Det sker i samme øjeblik, hvor familiernes ejendom og helbred er truet af vindmølleplaner. Og når borgerne fra landlige regioner så finder ud af, at kommunalpolitik handler om Christiansborgs politikeres centrale beslutninger og deres lovgivning, bliver de jo meget videbegærlige. Nogle kan finde på at holde øje med folketingets hjemmeside og studere vigtige skrevne dokumenter og videooptegnelser af de mange åbne samråd om vindmøllestøj.

Mens mange borgere i Danmark og udlandet venter på Kræftens Bekæmpelses sundhedsundersøgelse, bruger nogle af dem tid til at undersøge de grundlæggende informationer. Her er Nick Hækkerups talepapir om undersøgelsen:

http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/suu/spm/911/svar/1146686/1385531.pdf

og videoen af samrådet:

http://www.ft.dk/Folketinget/udvalg_delegationer_kommissioner/Udvalg/Sundhedsudvalget/Video.aspx?s=20131&m=td.1143505&from=20-06-2014&to=08-04-2016&as=1#player

Dokumenterne er fra juni 2014, hvor den daværende sundhedsminister Nick Hækkerup sidder på pinebænken. Han er helt ny i rollen og forstår ikke ret meget af emnet og alvoren af de fremlagte informationer. Her på mødet får han nemlig at vide, hvilke helt alvorlige sundhedsmæssige problemer der er opstået to steder i Danmark:

I Holbæk Kommune, hvor Lammefjordens Stauders kvindelige ansatte fik massive problemer med deres hormonsystem efter Hagesholms (Siemens) vindmøller er sat i drift og i Herning Kommune, hvor der lige var født vanskabte minkunger på en minkfarm kun 320 meter fra den nærmeste Vestas 112v vindmølle. Christiansborgs politikere og deres håndtamme journalister fra “Foreningen for klimajournalister” ved, hvad der foregår. Dokumenterne ligger trygt og sikkert på folketingets hjemmeside, men politikerne tør ikke at erkende den faktuelle viden og bliver ved med at tie sandheden ihjel. Intet er sket i de ramte områder! Støjmålinger er ikke blevet foretaget. Prof. Henrik Møllers støjmåler er blevet låst væk, for ikke at forstyrre Aalborg Universitetets samarbejde med vindindustrien. I Vildbjerg kører vindmøllerne lystigt videre og truer dyr og mennesker på livet. Men det er en politisk beslutning!

Der er ikke politisk vilje til at undersøge de konkrete sager!

Flere og flere danskere kender efterhånden sandheden om Danmarks forkvaklede energipolitik, der først og fremmest beror på en amatøragtig forståelse af vindmøllestrøm. Nej, de damer og herrer i folketinget: Danskerne er ikke stolte over, at et dansk firma (også) gør livet til et helvede for familier i andre lande som f.eks. Australien. Industrien er snedig nok, ikke at afsløre deres kulsorte hemmeligheder, der bl.a. handler om misinformation, skjulte økonomiske transaktioner og tophemmelige støjmålinger. Politikerne har skabt forudsætningen for disse forretningsmetoder og netop dette faktum er borgerne meget bevidste om.

Tillid er noget, man skal gøre sig fortjent til – den er ikke et lovmæssigt krav fra politikerne til borgerne!

 

En tanke om "Danskernes tillid til deres politikere er forsvundet – kronik i Jyllands-Posten"

  1. Poul Bjarne Andersen

    Danmarks forkvaklede energipolitik er et meget rammende begreb. Politikere og Vindmølleforeningen vil have os til at være stolte af dansk energipolitik, men ridser man i lakken kommer der et billede frem om vindmølleofre, både i Danmark og i udlandet. Vi venter stadig på den eller de politikere og journalister der tør sige nu er nok nok. Det her drejer sig om vore medmennesker og vor uerstattelige natur.
    Det skal ikke længere være smarte forretningsfolk i vindindustrien der med borgernes penge skal fordrive vore medborgere.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *