Danmarks vindmøllevirus på kort, fordi vindmøllebekendtgørelsens venner sidder trygt i miljøministeriet og miljøstyrelsen, mens vindmøllenaboer er flygtet til campingpladsen!

report273582523194315079

Er dit hus med på kortet eller måske dine forældres, søskenes eller vennernes? Miljøministeriet har været meget generøs med at kortlægge danskernes ejendomme, der kunne stå i vejen for den nuværende regerings energipolitik. Man kan zoome sig helt ind og finde adressen, hvor Vestas’ og Siemens’ kraftværker kunne tænkes at blive opstillet og efterfølgende at få landfamilier drevet på flugt. Det ligner en infektionssygdom. Vi har brug for dygtige læger.

Det sidste åbne samråd, (se: ft.dk webtv) den 22.5.2015 kl. 10.30 med den nuværende miljøminister Kirsten Brosbøl,  gav vindmøllemodstanderne et indtryk af ministeriets og styrelsens metoder igen. Ministerens indledende ord vidnede engang mere om ministerens manglende indsigt i realiteterne:

“Jamen, jeg vil gerne starte med at slå fast, at jeg er meget opmærksom på, at der er borgere, som er usikre og bekymrede over udsigten til at blive naboer til vindmøller og også at der er borgere, der føler sig generet af støjen fra vindmøller. Det anerkender jeg og den bekymring tager jeg alvorligt.”

Det er meget svært at sidde roligt på sin tilhørerplads, når man hører så meget vrøvl!

Naboer er ikke bekymrede, de er skrækslagne, fordi de ved, at vindmøllebekendtgørelsens carte blanche for vindmølleopstillerne kan blive familiens helbredsmæssige og økonomiske ruin. Der er ingen instans i hele kongeriget, der kan redde naboerne til vindmøllerne ud af denne katastrofe. Når en VVM er skrevet, så kører forløbet på skinner. Når møllerne er sat i gang, så er det kun vindguderne, der kan stoppe dem en gang imellem, Intet andet. Ikke et sygt barn med næseblod og kvalme, hovedpine og kramper, ikke en gammel bedstefar med et skrøbeligt helbred, ikke engang tusindvis af skrigende mink. (Nu må Danmarks Vindmølleforening i øvrigt jo sande, at Videncentret for Landbrugs notat fra 2011 er totalt forældet. Nej, kære Vindmølleforening, deres blåstempling af vindmøller er borte med blæsten siden Kaj Bank Olesens minkfarm blev ramt af lavfrekvent støj og infralyd fra Vestas vindmøller.)

Naboer føler sig ikke generede, de er blevet syge af vindmøllestøj. Og hvordan har miljøstyrelsen med sine ansvarlige mangeårige medarbejdere tænkt sig at bevise, at de selv føler en form for empati for deres egne landsmænd? At de måske er kommet en smule i  tvivl? Miljøministre kommer, miljøministre går, men miljøstyrelsens medarbejderstab er så stabil, at den har overlevet en del regeringer. Det er på tide, at der kommer nye kræfter til og de gamle vindmøllevenner finder sig et nyt arbejde i vindmøllebranchen, hvor de hører hjemme.

Miljøministeren var ikke så glad for, at Hans Christian Schmidt i fuld offentlighed nævnte ubehagelige detaljer omkring vindmøllebekendtgørelsens ufine tilblivelse og anvendelse. Det er jo ganske interessant, at Aalborg Universitetets yderst kompetente forskere har været i dialog med miljøudvalget og har givet nogle oplysninger, som offentligheden ellers ikke får: Der er 50 % risiko for at en vindmølle overskrider støjgrænserne!

Ministeren ville jo meget hellere have, at man holdt et lille møde i Østerild forligskreds, hvor offentligheden bliver holdt helt udenfor. Der kan man jo godt hyggesnakke bag Christiansborgs tykke mure og gennemtænke konsekvenserne, hvis man nu alligevel overvejede at give vindmøllebekendtgørelsen den nødvendige reform. Farvel wind2050!

friends-against-wind.org har en aktuel amatørvideo på deres forside om Tysklands fuldstændigt vanvittige udbygning med vindmøller. Er det sådan, Danmark skal se ud i fremtiden?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *