Brevet til lægen

Familier, der bor i nærheden af vindmøller, er i en ekstrem sårbar situation. Når lægerne ikke har fået officielle informationer om støj og helbredsskader, har de ikke en chance for at forstå patienternes symptomer. Det ville være nyttigt, at bede lægen om at notere i journalen, hvis man bor i nærheden af en stor vindturbine eller en vindpark. Hvor stor er afstanden, hvor mange vind”møller” handler det om, hvor store er de? Siden hvornår er de i drift? Og hvornår kom helbredsproblemerne. Hvilke symptomer kan patienten mærke? Tyske læger har stiftet en organisation, som hedder Ärzte für Emmissionsschutz, hvis hjemmeside hedder

AEFIS.DE.

Der ligger dokumenter, som er nyttige for andre læger. Dokumenterne findes IKKE på dansk, men på tysk eller på engelsk, som de fleste danske akademikere behersker på et højt niveau.

Her en artikel, som giver et overblik over helbredsskaderne.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3653647/

Mange naboer til vindkraftanlæg venter med den største spænding på Danmarks sundhedsundersøgelses sidste artikler, som handler om langtidsvirkninger af vindmøllestøj. Forventningen er, at alle artikler er offentlige i løbet af 2018 eller starten af 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *